Voor opdrachtgevers
Stel een investeringsraming op met CALC
Je werkt als kostendeskundige bij het ingenieursbureau van een middelgrote gemeente. Al jaren speelt er een vraag rondom een drukke doorgaande weg. Hoe kunnen we de verkeersdoorstroming verbeteren en de wachttijd voor met name fietsers verkorten? Na onderzoek is ervoor gekozen om een groot kruispunt aan deze weg te renoveren. Het adviserende ingenieursbureau heeft hiervoor in grote lijnen een voorstel uitgewerkt.
Aan het ingenieursbureau van de gemeente nu de vraag een kostenindicatie op te stellen voor de renovatie. Een globale kostenindicatie is voor nu goed genoeg, omdat er nog veel variaties in de details mogelijk zijn. Wel is de vraag om de laagst te verwachten en de uiterste objectkosten te laten zien. Deze vraag komt uiteindelijk bij jou terecht, jij bent immers de kostendeskundige. Dit is mogelijk met de slimme software CALC. Lees verder om erachter te komen hoe.
In CALC heb je verschillende sjablonen tot je beschikking, zo ook een investeringsramingsjabloon. In dit sjabloon heb je onder andere kolommen voor de laagst te verwachten eenheidsprijs en de uiterste eenheidsprijs. Daarnaast heb je de mogelijkheid om directe en indirecte kosten te specificeren. Ook heeft CALC een prijzenbibliotheek genaamd Stamgegevens. Deze bibliotheek bevat jullie eigen kengetallen, die jullie hebben gebaseerd op de Archidatkostenbestanden.
Hoe werkt dat in de praktijk?
Je opent het sjabloon investeringsraming en begint met het aanmaken van de verschillende hoofdstukken en werkbeschrijvingen. Hierna is het tijd voor het ‘echte calculeren’. In het Stamgegevensscherm vind je de door jullie opgestelde kengetallen. Deze sleep je over naar de juiste werkbeschrijvingen. Indien nodig pas je deze nog aan. Al snel ontstaat een eerste indicatie van de ramingstotalen. Die heb je in CALC altijd in beeld; dat werkt prettig en intuïtief.
Als de basis is opgezet, kun je doorgaan met de indirecte kosten, zoals engineerings- of uitvoeringskosten. Indirecte kosten voeg je toe in losse tabellen als percentage of als vaste waarde. Uiteindelijk heb je de directe en indirecte kosten bepaald en is je totale objectinvestering bekend. Nu nog de ‘finishing touch’: de percentages van de laagste en uiterste investering.
Je geeft deze eenmalig op. CALC rekent per regel (hoofdstuk of werkbeschrijving) direct de hoogste en laagste objectinvesteringskosten uit. Natuurlijk kun je dit bij specfieke hoofdstukken of werkbeschrijvingen zelf aanpassen en dus afwijken van het standaardpercentage.
Tot slot stel je enkele rapportages samen ter voorbereiding van je presentatie; een korte samenvatting en eentje met veel details. Juist de samenvatting is krachtig die toont in een simpel overzicht alle relevante informatie.
Je hebt je waarde als kostendeskundige bewezen. De juiste vakkennis gecombineerd met de krachtige mogelijkheden van CALC hebben tot een succesvolle afsluiting van het project geleid!
- Plan presentatie
Eén van onze accountmanagers plant graag een moment met je in om de software te presenteren. - Vraag offerte aan
Ben je benieuwd naar de kosten geworden? Vraag dan hiernaast een offerte op. - Stel een vraag
Bel ons op 020-6381489 of laat je vraag hiernaast achter.
Waarom wachten als je gelijk kan starten
Gelijk een presentatie inplannen of eerst een vraag stellen?
Laat hieronder je gegevens achter en het team van CALC neemt binnen één werkdag contact met je op.