Voor Aannemers
Stel contractprijzen op met CALC
Sinds kort heb je een raamcontract afgesloten met je opdrachtgever. Prijsafspraken en omschrijvingen zijn vastgelegd voor alle voorkomende werkzaamheden. Het contract loopt meerdere jaren en per project worden er offertes opgesteld op basis van de afgesproken prijzen. Als calculator of werkvoorbereider is je gevraagd om alle deelprojecten volgens de afgesproken werkbeschrijvingen en prijsafspraken samen te stellen. Je wilt niet alleen de hoeveelheden en de prijzen weten van de opdracht, maar ook wat de kostprijs van het project is. Er is een kleine ‘maar’: het contract is voor een Duitstalige opdrachtgever. Je aanbiedingen van de deelprojecten moeten in het Duits aangeleverd worden. Niet alleen de werkbeschrijvingen, maar de gehele aanbieding, denk ook aan kolomtitels, btw, totalen en aanhef. Dit is allemaal mogelijk met de slimme software CALC. Lees verder om erachter te komen hoe.
In CALC werken we met calculatiesjablonen. Sjablonen kunnen verschillende berekeningen en kolommen bevatten. De werking en benaming kan voor elk sjabloon anders zijn. In dit geval hebben we een sjabloon opgesteld waarvan alle kolomnamen in het Duits zijn. We hebben de Duitse btw-percentages toegevoegd en het sjabloon heeft een Duits projectvoorblad. Ook zijn er drie extra kolommen toegevoegd.
De eerste twee kolommen worden gevuld met de gecontracteerde eenheidsprijzen + totaalbedragen. Deze komen naast de bestaande kolommen voor de prijs per eenheid en bedrag, zodat je in één oogopslag je kostprijs en contractprijs in beeld hebt. De derde en laatste kolom laat het verschil zien tussen de berekende eenheidsprijs en de contracteenheidsprijs.
Als laatste is het sjabloon gevuld met de werkomschrijvingen en prijzen vanuit het raamcontract. Deze werkbeschrijvingen zijn vervolgens onderbouwd met tarieven. Per project vul je de hoeveelheden in om zo snel tot een totaalprijs te komen voor het project.
Hoe werk dat in de praktijk?
Je start CALC en opent het sjabloon voor het specifieke project. CALC opent op die manier een compleet gevuld bestand. Je begint met het invullen van de algemene projectgegevens. Vervolgens geef je de werkelijke hoeveelheden aan voor het deelproject.
Door de rekenfuncties van CALC worden, op basis van de vooraf ingevuld productienormen, de inzet en de berekende prijzen direct doorgerekend. Op dat moment is meteen inzichtelijk hoeveel arbeidsuren en inkoop er in dit deelproject zitten. Vooral het aantal arbeidsuren per werkzaamheid is belangrijke stuurinformatie voor de werkplanning. Je kunt op deze manier snel een prognose capaciteitsplanning maken.
Zijn alle hoeveelheden voor dit deelproject ingevuld? Dan wil je dit natuurlijk afdrukken. Je kiest voor een commerciële uitdraai. Doordat een aantal instellingen al zijn vastgelegd in het rapport (zoals het niet tonen van werkbeschrijvingen zonder hoeveelheid) is de aanbieding voor het deelproject direct in een pdf uit te draaien.
Door aan de voorkant een goed sjabloon op te stellen, heb je binnen enkele stappen een nieuw project berekend en heb je direct inzicht in je capaciteitsplanning. En natuurlijk helemaal in het Duits (of welke taal je ook wilt)!
- Plan presentatie
Eén van onze accountmanagers plant graag een moment met je in om de software te presenteren. - Vraag offerte aan
Ben je benieuwd naar de kosten geworden? Vraag dan hiernaast een offerte op. - Stel een vraag
Bel ons op 020-6381489 of laat je vraag hiernaast achter.
Waarom wachten als je gelijk kan starten
Gelijk een presentatie inplannen of eerst een vraag stellen?
Laat hieronder je gegevens achter en het team van CALC neemt binnen één werkdag contact met je op.